Barion Pixel
hello@penjoy.hu  |  +36 30 223-5652
Kreatív eszközök, amelyekhez nem szükséges kézügyesség

Kreatív eszközök, amelyekhez nem szükséges kézügyesség

Kreatív eszközök, amelyekhez nem szükséges kézügyesség

Ezekkel az eszközökkel garantáltan sikerélményed lesz

Azt mindannyian tudjuk, hogy a kreativitás nem minden esetben párosul kiváló kézügyességgel. Ha Te is szívesen töltöd az idődet kreatív tevékenységekkel és szeretsz dekorálni, de nem lettél megáldva Frida Kahlo kézügyességével, attól még örömödet lelheted az alkotásban!

Például egy nyomdával vagy dekor rollerrel pillanatok alatt feldobhatod a naplódat, a scrapbook-odat vagy készíthetsz személyre szóló üdvözlőlapokat és ajándékkártyákat.

Rengeteg eszköz áll már rendelkezésünkre, amelyekkel szó szerint gyerekjáték a dekorálás. Véleményem szerint a kisebbeket is érdemes bevonni ezen eszközök használatába, mert sikerélményt érhetnek el velük és fejlődik a finommotorikájuk.

Oldalakon keresztül sorolhatnám, milyen dekor kellékekkel lehet gyönyörű végeredményt elérni kimagasló kézügyesség nélkül, de csak néhányat említenék az alábbiakban, amelyekből inspirálódhatsz.

Naplók és scrapbook-ok dekorálása dekortapaszokkal és matricákkal

Nyomdák

A nyomda nem új találmány, évszázadok óta használt eszköz. Az elmúlt években újra előtérbe kerültek a dekoráló funkciójuknak köszönhetően. A nyomdák fa vagy műanyag nyélre vannak rögzítve, ezáltal ellenállóak, ha vigyázunk rájuk és rendszeresen tisztítjuk, akkor sokáig dekorálhatunk velük. Előnyük, hogy változatosan használhatóak, akár több színű mintát is nyomhatunk a dekorálni kívánt felületre, attól függően hány különböző színű tintapárnát használunk.

Az óvodástól a felnőttekig mindenki szívesen használja kreatív munkákhoz, meghívót, ajándékkártyát, naplót és csomagolást is feldobhatunk a különböző mintájú és méretű nyomdákkal.

A kreativitásodat még inkább kiélheted a duo filctollakkal, amelyek dupla funkcióval rendelkeznek. Az egyik vége filctollként, a másik pedig mini nyomdaként használható.

Ezeket a nyomdákat ajánljuk: Méhecskés fa nyomda, Manós fa nyomda, Duó filctoll szett nyomdával


Fa nyomdák és duo filctoll nyomdával a kreatív alkotásokhoz. Naplózáshoz és dekoráláshoz.

Dekortapaszok

A dekortapaszokról már írtunk több korábbi bejegyzésünkben, azonban most más szempontból közelítjük meg az előnyeit. A színes öntapadós, papír alapú szalagok hihetetlen sokszínűek és változatosan használhatóak. A felragasztásuk nagyon egyszerű, ha nem sikerül elérni elsőre a kívánt eredményt, könnyen, nyom nélkül visszaszedhetőek.

Ha nemrégiben kezdted a naplózást és más kreatív díszítő technikák felé is kacsintgatsz, akkor kezdő lépésnek, gyakorlásként kitűnő választás a dekortapasz használata. Gyorsan és egyszerűen gyönyörű hatást érhetsz el és sikerélményt szerezhetsz. 🙂

Válassz a végtelen szín, minta és méret közül, attól függően, hogy naplóhoz, jegyzetekhez, meghívókhoz vagy tárgyaid díszítéséhez szeretnéd használnia a dekortapaszokat.

Nézd meg különleges dekortapaszainkat!


Dekortapaszok, washi tape, dekoráláshoz, naplózáshoz

Dekor rollerek

Ezek az eszközök megjelenésükben és használatukban egyaránt a hibajavító rollerekre hasonlítanak. Csak egyszerűen végighúzod a papíron és a minta megjelenik a díszíteni kívánt felületen. Egyszerűen és gyorsan dekorálhatsz a mintás szalagokkal naplót, scrapbook-okat, jegyzeteket és üdvözlőlapokat. A gyerekek különösen élvezni fogják, ahogy a dekor roller mintája megjelenik a papíron. Az átlátszó műanyag testen keresztül pedig láthatod a szalag mintáját és a felhasználható szalag mennyiségét.

Ezeket a dekor rollereket ajánljuk: Dekor roller, Szív, Panda, Emoji


Dekor roller, Szív, napló, scrapbook, jegyzetek dekorálása

Rolleres filctollak

A különleges kialakítású filctollak használata szintén nem igényel különösebb kézügyességet, mégis különleges hatást érhetünk el velük. A mintás roller a festékpárnától kapja a színét, amely nyomot hagy a papíron, ahogy végighúzod rajta. Egyenes és íves vonalak vagy minták rajzolására is alkalmas.

Ezeket a rolleres filctollakat jegyzeteléshez és tanuláshoz is ajánljuk, tökéletesek a lényeg kiemelésére és a jegyzeteidet átláthatóbbá teheted velük.

Ezen kívül szintén ideálisak diy projektekhez, naplózáshoz, teendő listákhoz, receptgyűjtemények dekorálásához.

Engedd szabadjára a fantáziádat és élvezd a roller használatát! 🙂

Ezt a rolleres filctollat ajánljuk: Rolleres filctoll szett


Rolleres filctoll dekoráláshoz

Matricák

A matricákat gyerekkorunktól kezdve szeretjük, gyűjtjük és használjuk. 🙂 Valamiért egy nagyon különleges és jó érzést ad, amikor egy szép színes vagy vicces figurás matricát felragasztunk valamilyen felületre.

A matricák, ahogy felnövünk új értelmet kapnak és tudatosan ragasztgatjuk őket. Számtalan mintával találkozhatunk, az alapja lehet papír és vinyl, melyekkel más-más hatást érhetünk el. A forma matricákon kívül nagyon kedveltek a felirat- és ikonmatricák, melyek különösen nagy népszerűségnek örvendenek a bullet journal – a naplózás – rajongói körében.

Szezononként és témánként kategorizálhatjuk a matricákat, ez meghatározza a használatukat is. Például húsvéti üdvözlőlapot vagy karácsonyi ajándékcsomagolást dekorálhatunk és tehetünk személyesebbé velük.

Ezeket a matricákat ajánljuk: Matrica ívek és füzetek


Matrica ívek és matrica füzetek, dekoráláshoz és kreatív alkotásokhoz.

Igyekeztem összegyűjteni azokat a dekor kellékeket, amelyek használata azok számára is élvezetes és eredményes lehet, akik nem gyakorolják minden nap a kreatív tevékenységeket. Természetesen, ha több időt foglalkozol ezzel, napról napra fejlődni fogsz és egyre bonyolultabb eszközökkel és technikákkal tudsz alkotni.

További ötletekért látogass el Instagram és TikTok oldalunkra is!

Sok siket kívánok! 🙂

Szeretnél értesülni újdonságainkról? Iratkozz fel hírlevelünkre!

A következő vásárlásodhoz egy 1000 ft értékű  kupont adunk ajándékba!